– I Samarbete med Flightright – 

Turisters klagomål

 

Jag älskar att läsa olika listor som har med resor eller resande att göra. Värsta semestervädret, sämsta försäkringsförklaringarna eller billigaste länderna att resa till. För ganska länge sedan kom jag över några artiklar om just detta. Klagomål. Missnöjen som resenärer haft efter återkomsten av sin resa och gjort en anmälan på.

 

Den ena listan sammanställdes av charterarrangören Thomas Cook och den andra av Allmänna Reklamationsnämnden och boken ”Tusen skäl att stanna hemma på semestern.” Och man kan inte annat än skratta. Jag antar att det kan vara så att dessa resenärer kanske har all anledning att stanna hemma. Jag har här sammanställt de klagomål som jag tyckte var absolut roligast. Plockade ur båda listorna. De är inte rangordnade på något sätt, men mina favoriter är nummer 6, 7, 9 och 15,  och de alla fick mig att skratta högt. Du hittar fler roliga klagomål här.

 

15 KLAGOMÅL RESENÄRER GJORT EFTER SIN RESA

 

1. ”Stranden är för sandig.”
2. ”Ingen talade om för oss att det skulle finnas fisk i havet. Barnen blev vettskrämda.”
3. ”Jag blev biten av en mygga, ingen har talat om för mig att de kan bitas.”
4. ”Vi var tvungna att köa ute i solen utan luftkonditionering.”
5. ”Det är slött av lokala skoförsäljare att stänga på eftermiddagarna. Jag behövde ofta köpa grejer under siestan, det här borde förbjudas.”

 

6. ”På min semester i Goa Indien blev jag äcklad över att nästan varje restaurang serverade mat med curry. Jag tycker inte om kryddstark mat alls.”
7. ”Toppless solbadande borde förbjudas. Semestern blev helt förstörd för att min man spenderade hela dagarna med att titta på andra kvinnor.”
8. ”Enligt broschyren skulle det vara fem meter till sandstranden. Det var minst dubbelt så långt.”
9. ”När vi hade klivit ombord på planet på Arlanda och dörrarna skulle stängas så trillade en dörr av och föll till marken.”
10. ”Vi duschade i takdroppet utanför rummet eftersom det vattnet var varmare än det i rummet.”

 

11. ”En äldre dam led av någon lungsjukdom och störde oss andra både natt och dag med en synnerligen envis och äcklig hosta.”
12. ”I broschyren stod det att regnskurarna varar i 20 minuter men det ösregnade hela dagarna.”
13. ”Rummet var mycket dåligt planerat vilket orsakade mig en stukad tå och men för livet.
14. ”Maten var urusel och den taxfria spriten räckte inte.”
15. ”Vi fick ett litet rum med glasvägg mot matsalen.”

 

Turisters klagomål

 

KLAGOMÅLEN SOM ÄR BERÄTTIGADE

 

Ovan klagomål går kanske inte att göra något åt. Men ibland händer saker på en resa som man faktiskt kan göra något åt. Om man till exempel blir sjuk under resan kan man få hela eller delar av sin resa återbetald genom sin hemförsäkring, Visa eller Mastercard. Peppar, peppar har vi dock aldrig behövt använda någon av våra försäkringar för just detta. Och ibland går ju resorna från och till destinationen inte riktigt som de ska. Ibland är de försenade lite grand, ibland är det försenade ett dygn och ibland ställs de in helt. Det är inte heller alltid lätta att hitta rätt i djungeln av information. Så vad gör man?

 

NÄR MAN INTE ORKAR SÖKA ERSÄTTNING SJÄLV

 

Jag har tidigare skrivit om vad man har rätt till under själva förseningen. Inlägget uppstod efter en resa hem från Spanien i somras, då ingen information gavs på ett dygn och det slutade med att jag bokade flyg hem själv dagen efter. Övriga resenärer kom inte hem förrän två dagar senare. Jag gav mig dessutom på att söka ersättningen själv. För det hade jag koll på att jag hade rätt till enligt dagens EU-regler. Det tog nästan tre månader att få ersättning. Efter att jag kontaktat dem och ställt frågan ”varför har ingen ersättning betalats ut”.  Tydligen hade de avskrivit ärendet. Med det jag vet idag, hade jag nog inte orkat ta tag i det själv igen. Så vad gör man om man som jag inte orkar söka ersättning själv?

 

När du kräver kompensation efter en försening uppstår ibland problem då flygbolagen sällan betalar frivilligt. Kraven undviks ofta genom hänvisningar till “särskilda omständigheter” trots att flygbolaget ifråga faktiskt har varit ansvarigt. Det är här Flightright kommer in i bilden. De skyddar dina rättigheter som resenär och kräver kompensation för dig, om det behövs även i domstol. Du betalar bara om de vinner. Deras erfarenhet och expertis tillåter att de förhandlar mer effektivt än vad du själv skulle kunna. Det innebär att Flightright söker ersättning för ditt försenade eller inställda flyg, och du betalar bara en del av ersättningen om de vinner ärendet åt dig. Mer detaljerat inlägg om Flightright och hur de kan hjälpa dig kan du läsa här.

 

Turisters klagomål

 

Translation
Today I am talking about complains from us travellers. Some are just ridicoulus, and some are actually worth fighting for. If you are a resident in Europe, you have the right to be compensades for a delayed or cancelled flight. 

 


Dagens inlägg görs i samarbete med Flightright.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska Olsson

Det är jag som är Daniela och huvudskribent, skapare och redaktör för Discovering The Planet. Drivet för den här bloggen grundar sig i min oändliga kärlek för resande och vår värld. Sedan barnsben har målet varit tydligt. Att se så mycket av världen som möjligt. Och här delar jag dem med er.

Tack för att ni följer med på min, vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *